fbpx

Sessió de coaching assistit amb cavalls:

Dirigides per un Coach titulat i especialitzat en Coaching assistit amb cavalls, per tant també és especialista equí.

El cavall està present en totes les sessions, i el client pot o no tenir cap experiència prèvia amb aquest animal.

El client sempre es sentirà còmode amb l’animal, ja que es pot desenvolupar la sessió tan aprop o tant lluny de l’animal com els sigui còmode als dos.

Gairebé en cap cas es monta al cavall.

Les sessions són a l’aire lliure, de manera que l’usuari està en un entorn molt agradable, en contacte amb la naturalesa, es pot moure lliurement, caminar, córrer, estirar-se, sentar-se al terra, saltar, cridar…. el que li faci falta. La metodologia afavoreix a obrir-se amb els 5 sentits, a relaxar-se, a entrar en el temps de l’ARA, i a utilitzar la nostra part més emocional, serenant una mica a la nostra racionalitat exaltada.

En definitiva, essent més cavalls i menys humans….

I què hi pinta el cavall?

El cavall és un animal presa, i com a tal, té altament desenvolupades les seves capacitats per a detectar canvis emocionals, interpretar llenguatge no verbal i actituds de confiança/desconfiança, congruència/incongruència, calma/nerviosisme; per així poder sobreviure i escapar-se de depredadors com som nosaltres.

 Els cavalls només viuen un temps, que és el PRESENT, estan connectats a la vida amb els 5 sentits, sense perdre’s detall de l’ARA mai.

No jutgen ni discriminen, són justos i congruents amb els seus pensaments, sensacions i accions. No tenen compassió, ni es planyen, no es plantejen el perquè del que els passa, sino que opten per: ACCIÓ-REACCIÓ.

Per tant, durant les sessions de coaching assistit, el cavall reacciona en tot moment als canvis emocionals, i l’expressió corporal de l’usuari.

El Coach, segons els objectius a assolir que hagin identificat amb l’usuari, proposa diferents dinàmiques i activitats amb els cavalls.

El Coach observa d’una forma objectiva el que està passant, i li expressa al client en forma de preguntes poderoses que incitin a la reflexió i búsqueda de solucions.

Al finalitzar cada sessió de coaching assistit es pacta un compromís o mini-repte a assolir per part del client de cara a la pròxima sessió, per tal d’anar-se apropant cada vegada més a l’objectiu final.

Exemple:

Coach: El cavall ha caminat de manera continuada fins arribar en aquell cono, que m’has dit que per tu representava la por…. allà s’ha parat, et suggereix alguna cosa?

Usuari: Si, el que em suggereix és que la por em bloqueja i no em deixa avançar…

Coach: Podries haver fet alguna cosa perquè el cavall hagués continuat caminant? Ho vols tornar a provar? …

Coach: Ara el cavall ha passat pel cono de la por sense parar-se, què ha canviat?….

coaching assistit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu trobar més informació de “coaching assistit amb cavalls

Article redactat per: Maria de las Heras de Ribot. (Coach especialitzada amb Coaching amb cavalls, Equinoterapeuta i Infermera)