Sesión de coaching asistido con caballos, como es realmente ??

Sesión de coaching asistido con caballos:

Dirigidas por un Coach titulado y especializado en Coaching asistido con caballos, por lo tanto también es especialista equino.

El caballo está presente en todas las sesiones, y el cliente puede o no tener ninguna experiencia previa con este animal.

El cliente siempre se sentirá cómodo con el animal, ya que se puede desarrollar la sesión tan cerca o tan lejos del animal como les sea cómodo a los dos.

casi cap-caso es monta al cavall.

la sesiones són a l’aire lliure, de manera que l’usuari està en un entorn molt agradable, en contacte amb la naturalesa, es pot moure lliurement, caminar, córrer, estirar-se, sentar-se al terra, saltar, cridar…. el que li faci falta. La metodologia afavoreix a obrir-se amb els 5 sentits, a relaxar-se, a entrar en el temps de l'AHORA, i a utilitzar la nostra part més emocional, serenant una mica a la nostra racionalitat exaltada.

En definitiva, essent més cavalls i menys humans….

I què hi pinta el cavall?

El cavall és un animal presa, i com a tal, té altament desenvolupades les seves capacitats per a detectar canvis emocionals, interpretar llenguatge no verbal i actituds de confiança/desconfiança, congruència/incongruència, calma/nerviosisme; per així poder sobreviure i escapar-se de depredadors com som nosaltres.

Els cavalls només viuen un temps, que és el PRESENT, estan connectats a la vida amb els 5 sentits, sense perdre’s detall de l’ARA mai.

No jutgen ni discriminen, són justos i congruents amb els seus pensaments, sensacions i accions. No tenen compassió, ni es planyen, no es plantejen el perquè del que els passa, sino que opten per: ACCIÓ-REACCIÓ.

Per tant, durant les sesiones de coaching asistido, el cavall reacciona en tot moment als canvis emocionals, i l’expressió corporal de l’usuari.

El Entrenador, segons els objectius a assolir que hagin identificat amb l’usuari, proposa diferents dinàmiques i activitats amb els cavalls.

El Entrenador observa d’una forma objectiva el que està passant, i li expressa al client en forma de preguntes poderoses que incitin a la reflexió i búsqueda de solucions.

Al finalizar cada sesión de coaching asistido es pacta un compromís o mini-repte a assolir per part del client de cara a la pròxima sessió, per tal d’anar-se apropant cada vegada més a l’objectiu final.

Exemple:

Entrenador: El cavall ha caminat de manera continuada fins arribar en aquell cono, que m’has dit que per tu representava la por…. allà s’ha parat, et suggereix alguna cosa?

usuario: Si, el que em suggereix és que la por em bloqueja i no em deixa avançar…

Entrenador: Podries haver fet alguna cosa perquè el cavall hagués continuat caminant? Ho vols tornar a provar? …

Entrenador: Ara el cavall ha passat pel cono de la por sense parar-se, què ha canviat?….

coaching assistit

Podeu trobar més informació de “coaching asistido con caballos

Article redactat per: Maria de las Heras de Ribot. (Coach especialitzada amb Coaching amb cavalls, Equinoterapeuta i Infermera)
Esta entrada fue publicada en Coaching con caballos, coaching asistido con caballos, intervenciones asistidas con animales.. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *