Què és la intervenció assistida amb animals?
Durant les relacions amb els animals entrem en un estat alterat de consciència en el qual la humilitat i la noblesa d’esperit formen part d’aquesta interacció, i per tant “desaprenem” les pautes de conducta d’enfrontament amb el món i comencem a tenir consciència de formar part del món natural.
Perquè el contacte amb la naturalesa ens fa reviure els sentiments més nobles i d’interacció amb el món, i ens fa comprendre que en som part íntegra.
The IAA interventions are targeted towards a specific goal as an integral part of a procés de rehabilitació, mitjançant la interacció entre animal i pacient.
These activities should be implemented by a professional therapist dins de l’àmbit de la pràctica de la professió.
Aquest professional ha de fixar els objectius, guiar la interacció entre l’animal i el pacient, mesurar el progrés i avaluar tot el procés.
The animal is part of the therapy sessions i és a través d’aquesta interacció que el terapeuta obté informació sobre el pacient i idea activitats posteriors per obtenir resultats.
the animals més utilitzats, i que són excel·lents coterapeutes, són els gossos, gats, cavalls, dofins, animals de granja, peixos, i fins i tot animals salvatges o exòtics. Cada un d’ells per les seves característiques poden ser utilitzats en diferents casos.
Animals therapist més emprats són:
Dogs: per tractar trastorns de comportament (especialment en els nens) com la dificultat per socialitzar-se, l’agressivitat excessiva, el rendiment escolar escàs o la poca confiança en un mateix. En casos de nens autistes, els ajuden a connectar amb la realitat exterior. horses: perquè són animals de gran grandària, no són làbils afectivament parlant, són més aviat orgullosos, cabuts i cal arribar-hi més amb humilitat que amb altivesa, cal guanyar-se la seva confiança.
En quins casos són favorables les IAA?
-Malalts convalescents. -Casos de depressió. -Casos d’ansietat. -Reducció del nivell de violència. -Autisme. -Casos de marginació social. Processos de reinserció social. -Rehabilitació de toxicomanies. -Síndrome de Down. -Timidesa patològica. -Pacients que han patit accidents vasculars. -Paràlisis cerebral. -Malalties neurodegeneratives. -Alteracions de la parla i/o l’aprenentatge.
Efectes beneficiosos: