Animal Assisted Intervention (IAA)

Què és la intervenció assistida amb animals?

Durant les relacions amb els animals entrem en un estat alterat de consciència en el qual la humilitat i la noblesa d’esperit formen part d’aquesta interacció, i per tant “desaprenem” les pautes de conducta d’enfrontament amb el món i comencem a tenir consciència de formar part del món natural.

Perquè el contacte amb la naturalesa ens fa reviure els sentiments més nobles i d’interacció amb el món, i ens fa comprendre que en som part íntegra.

The IAA interventions are targeted towards a specific goal as an integral part of a procés de rehabilitació, mitjançant la interacció entre animal i pacient.

These activities should be implemented by a professional therapist dins de l’àmbit de la pràctica de la professió.

Aquest professional ha de fixar els objectius, guiar la interacció entre l’animal i el pacient, mesurar el progrés i avaluar tot el procés.

The animal is part of the therapy sessions i és a través d’aquesta interacció que el terapeuta obté informació sobre el pacient i idea activitats posteriors per obtenir resultats.

the animals més utilitzats, i que són excel·lents coterapeutes, són els gossos, gats, cavalls, dofins, animals de granja, peixos, i fins i tot animals salvatges o exòtics. Cada un d’ells per les seves característiques poden ser utilitzats en diferents casos.

Animals therapist més emprats són:

Dogs: per tractar trastorns de comportament (especialment en els nens) com la dificultat per socialitzar-se, l’agressivitat excessiva, el rendiment escolar escàs o la poca confiança en un mateix. En casos de nens autistes, els ajuden a connectar amb la realitat exterior. horses: perquè són animals de gran grandària, no són làbils afectivament parlant, són més aviat orgullosos, cabuts i cal arribar-hi més amb humilitat que amb altivesa, cal guanyar-se la seva confiança.

En quins casos són favorables les IAA?

-Malalts convalescents. -Casos de depressió. -Casos d’ansietat. -Reducció del nivell de violència. -Autisme. -Casos de marginació social. Processos de reinserció social. -Rehabilitació de toxicomanies. -Síndrome de Down. -Timidesa patològica. -Pacients que han patit accidents vasculars. -Paràlisis cerebral. -Malalties neurodegeneratives. -Alteracions de la parla i/o l’aprenentatge.

Beneficial effects:

physicists: millorar les destreses motores, les habilitats amb una cadira de rodes, l’enfortiment dels músculs, disminuir la tensió arterial i la freqüència cardíaca, etc. mental hi: incrementar la interacció verbal entre els membres d’un grup, augmentar l’atenció, reduir l’ansietat i/o el sentiment de solitud, millorar l’estat d’ànim i la memòria i incrementar l’autoestima. –education: incrementar el vocabulari, aportar coneixement de conceptes com ara mida, color, forma, etc. –Emotive: augmentar el desig d’involucrar-se en una activitat de grup, desenvolupar la interacció entre les persones.